неділю, 14 травня 2017 р.

У ВСЬОМУ СВІТІ ВІРУС АТАКУЄ КОМП'ЮТЕРИ З WINDOWS


У всьому світі з 12 травня поширюється вірус-вимагач, який блокує доступ до комп'ютера і вимагає викуп за розблокування.
Поширення вірусу WannaCrypt (його також називають WCry) почалося вдень 12 травня. Однією з перших атаці піддалася Іспанія: там жертвами стали найбільша телекомунікаційна компанія Telefónica, газова компанія Gas Natural, Iberdrola, що займається поставками електрики, банк Santander і філія консалтингової компанії KPMG, – повідомляє Медуза.
У Великобританії хакери атакували комп'ютери системи охорони здоров'я. У всьому світі виявилися заражені десятки тисяч комп'ютерів.
Вірус зашифровує всі файли на комп'ютері і вимагає викуп. Як видно із скріншотів, в кожній країні на екрани виводиться повідомлення на мові цієї держави: у Великобританії – англійською, в Іспанії – іспанською, в Росії – російською. Розмір викупу скрізь однаковий – 300 доларів США в біткоіни. На виплату дається три дні, потім сума збільшується вдвічі.
Про ранню версію вірусу WannaCrypt стало відомо ще в лютому 2017 року. Він працює тільки на операційній системі Windows. Вразливість, яку використовує вірус, схожа на ту, що використовувалася Агентством національної безпеки США. За останній час хакери опублікували кілька готових інструментів АНБ для використання таких вразливостей – схоже, інші хакери ними скористалися для створення вірусу-здирника.
Microsoft закрила уразливість, яку використовує вірус, в березні. На сайті виробника Windows опубліковано повідомлення із закликом оновитися. Всі, хто виявився заражений, не оновилися.
 Атаці піддалися користувачі майже по всій Європі, в США, Китаї, Латинській Америці, і вже знаю випадок у нас (Київська обл. Сквира).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Доброго дня! Постійно оновлюються відео для уроків на моєму Youtube каналі. https://www.youtube.com/@tarykina_tanya/videos